Over de VISpas

Sportvisregels

Sportvissen is een geweldige hobby en voor sommigen zelf een echte sport. Maar net als bij zoveel hobby's en sporten zijn er ook bij het sportvissen regels, waaraan je je moet houden.

Naast de "gewone" gedragsregels, die voor iedereen gelden (laat geen rotzooi achter, houd rekening met de natuur en je omgeving, etc.) zijn er ook regels die speciaal voor sportvissers gelden.

Zo zijn er minimummaten voor verschillende vissoorten, gesloten tijden voor vissoorten en aassoorten, gedragsregels en moet je altijd in bezit zijn van een JeugdVISpas of een jeugdvergunning.

Jeugdvispas of jeugdvergunning?

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar je mag nu natuurlijk niet zomaar overal gaan vissen. In Nederland heb je namelijk ALTIJD een visvergunning of 'schriftelijke toestemming' nodig om in een water te mogen vissen.

Vissen? Altijd de JeugdVISpas mee!

Ben je jonger dan 14 jaar, dan mag je met de JeugdVISpas van jouw hengelsportvereniging met één of twee hengels vissen. Je kunt dan in heel veel wateren terecht en óók nog met kunstaas op roofvis vissen. Vis je alleen in water bij jou in de buurt en nog niet met twee hengels of op roofvis? Dan kun je tot je 14de jaar bij je hengelsportvereniging ook terecht voor een jeugdvergunning.

Als je lid wordt van een hengelsportvereniging, krijg je ook nog eens vier keer per jaar GRATIS van Sportvisserij Nederland het Stekkie Magazine boordevol informatie thuis gestuurd!

Vissen met één hengel en samen met een volwassene

Tot je 14de jaar mag je onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste VISpas, met één hengel zonder vergunning vissen. Zo kun je lekker eenvoudig kennis maken met sportvissen!

Meer weten over vissen? Ga naar stekkie.nl

Terug naar de video’s